OVER DE VILLA

OVER DE VILLA

Villa de Haer is een prachtige authentieke villa gelegen aan de rand van Oldenzaal. Het monumentale pand, afkomstig uit 1881, ademt het rijke karakter uit van de Twentse textielhistorie zoals u mag verwachten van een karakteristieke villa uit deze tijdsgeest. Villa de Haer is voorzien van een ruime oprijlaan en dito parkeergelegenheid. Middels de grote openslaande mahoniehouten voordeur komt u binnen waar u unieke kunstwerken aantreft, hoge plafonds, een prachtige houten midscheepse trappartij welke u brengt naar de diverse verterkken. De parkachtige tuin, grote vijver en volgroeide bomen die al meer dan 150 jaar oud zijn en rondom de villa staan geven het geheel een heel bijzonder karakter. Kortom een zeer unieke locatie met een prachtige ligging.

OMGEVING

Villa de Haer heeft een prachtige ligging aan de rand van een bosrijke omgeving en omringd door aanwezige stuwwallen. Op slechts 500 meter gelegen vanaf het station van Oldenzaal, 900 meter vanaf het centrum van Oldenzaal en een snelle verbinding naar de A1.
Het naastgelegen Kalheupinkpark is een kunstig landschapspark gelegen tussen Oldenzaal en De Lutte. Het park is ontworpen in de Engelse landschapsstijl, er zijn prachtige oude bomen te bewonderen, een serie kunstwerken en twee bronvijvers in de vorm van een appel en een peer. Het park leent zich uitstekend voor een bosrijke wandeling door de natuur vanaf Villa de Haer.

GESCHIEDENIS

Villa de Haer is in 1881 gebouwd in opdracht van textielfabrikant Christiaan Maurits Gelderman als woonhuis. Het landhuis is een ontwerp van de architect J. Moll en in eclectische stijl vormgegeven. Het pand is in 1927 verbouwd, waarschijnlijk naar ontwerp van architect Andries de Maaker. De monumentale villa ademt in al haar facetten de rijke Twentse textielhistorie. Zodra u de oprijlaan op rijdt wordt u vanzelf nieuwsgierig en bijzonder geïnteresseerd in wat u te wachten staat.

Meer informatie

CONTACT